Начало / Образование / С изпит по биология утре започва изпитната кампания в Медицинския

С изпит по биология утре започва изпитната кампания в Медицинския

Медицински университет Плевен

430 кандидат-студенти за специалност «Медицина» се очаква да се явят утре на изпит по биология в Медицинския университет в Плевен, съобщават от висшето училище.

Изпитните въпроси ще бъдат изтеглени в 7.45 ч в зала „Асклепий” на Ректората. Това ще стане на произволен принцип от темите по учебния материал по биология за 8, 9 и 10 клас. На тегленето на изпитните въпроси ще присъства ректорът на висшето училище – проф. д-р Сл. Томов, зам.-ректорът по учебната дейност – проф. Мария Александрова, деканът на Факултет „Медицина” – проф. д-р Аспарух Аспарухов. На тегленето на изпитните теми ще присъстват също председателят на Комисията за оценяване на конкурсните работи по биология – доц. Милена Атанасова, председателят на Техническата комисия за прием на кандидатстудентски документи – Виржиния Лазарова, родители на кандидатите и журналисти.

Кандидатите да учат медицина в Плевенския университе ще се конкурират за 90 места държавна поръчка, което означава, че за едно място ще се състезават петима кандидати.

Общият брой кандидат-студенти за специалност «Медицина» и за останалите 8 здравни специалности в университета  е 860, от които 217 са подали документи по електронен път, 270 – в кандидатстудентските бюра в страната и 372 – на място в Ректората.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...