Акценти
Начало / Образование / Ден по предприемачество утре в община Долна Митрополия

Ден по предприемачество утре в община Долна Митрополия

За шеста поредна година Регионален инспекторат по образованието – Плевен с подкрепата и съдействието на Джуниър Ачийвмънт България ще проведе областния Ден по предприемачество и инициативност и информационно-образователното представяне на Програмите на Джуниър Ачийвмънт България за деца от предучилищна възраст в Плевенска област. През тази година съорганизатори и партньори в провеждането  на инициативата е община Долна Митрополия.

С новият Закон за предучилищното и училищното образование реформата в българското образование е ориентирана към провокиране на творческото мислене, креативността и развиване на предприемаческите умения и инициативност от най-ранна възраст у децата и мотивация за учене през целия живот.

На 14 април, четвъртък,  в град Тръстеник, в актовата зала на НЧ Неофит Рилски 1872, от 10.00 ч. в рамките на детската инициатива „Децата в действие сбъдват мечтите си” с подтема „Работилнички-творилнички” ще се включат деца от подготвителните групи на фирма „Сладки изненадки” при ОДЗ „Здравец” гр. Долна Митрополия, фирма „Щастливкомебел” при ОДЗ „Щастливо детство” гр. Тръстеник, фирма „Шарено гърне” при ОДЗ „Незабравка” с. Горна Митрополия, фирма „Брейзи – Кетъринг” при ЦДГ „Бреза” с. Комарево и фирма „Хлебчовци” при ЦДГ „В. Иванов” с. Ставерци.

В информационно-образователното представяне на Програмите на Джуниър Ачийвмънт България за деца от предучилищна възраст ще се представят добри педагогически практики по предприемачество и инициативност за деца от предучилищна възраст, реализирани през учебната 2015/2016 година в област Плевен.      В областната инициатива ще се включат представители на административни и образователни институции, на педагогически специалисти от детски градини и училища с подготвителни групи от Плевенска област, образователни специалисти и експерти, консултанти и ментори, родители, доброволци, граждани.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...