Акценти
Начало / Общество / Ден на отворени врати, учения и демонстрации за Седмицата на пожарната безопасност

Ден на отворени врати, учения и демонстрации за Седмицата на пожарната безопасност

От 10 до 14 септември тази година се провежда традиционната Седмица на пожарната безопасност, а случаят е честването на професионалния празник на българските пожарникари – 14 септември. Във връзка с това Областно управление “Пожарна безопасност и защита на населението” Плевен организира редица инициативи.

Определен за ден на отворените врати във всички служби “Пожарна безопасност и защита на населението” е 14 септември 2012 г. През останалите дни гражданите ще могат да получават консултации по различни въпроси, свързани с пожарната безопасност, в разкритите временни приемни с обявени открити телефонни линии, които заинтересованите могат да намерят на интернет сайта на Областна дирекция на МВР Плевен.

В района на сградите на службите за пожарна безопасност и защита на населението в областта пък ще се проведат демонстративни занятия за запознаване на гражданите с възможностите на пожарната техника, с наличната екипировка и оборудване, както и с уменията на огнеборците да боравят с тях в различни аварийни ситуации. В Плевен от 9.30 часа днес огнеборците ще проведат демонстративно занятие за гасене на пожар и евакуация на децата и персонала от ЦДГ №20 “Калина” в жк “Дружба” 3.

За 13 септември от 10.00 часа е планирано провеждане на общинско учение в сградата на Общинска администрация Плевен и от 13.00 часа обектово учение в “Топлофикация” ЕАД Плевен. С двете учения ще се акцентира върху дейността на органите за управление и силите на Единната спасителна система при възникване на силно земетресение на територията на община Плевен.

През тази седмица са планирани работни срещи с представители на органите на държавната власт и местното самоуправление за обсъждане на взаимодействието и набелязване на съвместни инициативи за осъществяване на превантивна дейност и открити дискусии с представители на различни партньорски структури, неправителствени организации и др. Във връзка с празника ще бъде организирана и среща с бивши пожарникари, при която ще бъдат споделяни спомени, преживявания и трудни моменти, а младите огнеборци ще обменят опит с ветераните.

Служителите организираха и дарителска кампания в помощ на непълнолетни деца на загинали и пострадали при и по повод изпълнение на служебния си дълг пожарникари. Една част от събраните средства ще се разпределят от Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”, а останалите ще се предадат на семействата на колегите на 13 септември в ОУПБЗН Плевен.

На същата дата от 15.30 часа ще се проведе и тържествено събрание за награждаване на служители от структурните звена на Областното управление в Плевен.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...