Акценти
Начало / Общество / Ден на отворени врати в Центъра за военна подготовка в Плевен

Ден на отворени врати в Центъра за военна подготовка в Плевен

Днес Единният център за начална подготовка (бившето ШЗО) ще отвори врати за свободен достъп на граждани. Денят на отворени врати се организира по повод Празника на сухопътни войски.

Вратите на формированията от състава на Единен център за начална подготовка ще бъдат отворени за обществеността в 10.00 часа, когато ще започне  тържествената програма включваща строяване на личния състав и приемане на строя от Командира на Единен център за начална подготовка полковник Николай Бешев, награждаване на военнослужещи, постигнали отлични професионални резултати, след което ще се извърши показ на въоръжение и техника.

В рамките на Деня на отворените врати основните образци на въоръжение и техника на формированията ще бъдат изложени на специално развърнати места, като военнослужещите ще извършат показ на бойна машина на пехотата БМП-23; Мерцедес G 270 FB 6 , противотанкова гранатохвъргачка СПГ – 9, ракетен комплекс „Стрела-2М”, зенитна установка „ЗУ-23-2 (КОМ)”, леко стрелково оръжие – Пистолет „Макаров” и бинокъл Б8×30, автомат „Калашников”- АК – 7,62мм , лека картечница ПК и ръчна противотанкова гранатохвъргачка РПГ-7В, изпълнение на нормативи по разглобяване и сглобяване на 7,62мм АК и пълнене на пълнител и демонстрация на елементи от операции по поддържане на мира.

На мултимедиен екран ще бъдат презентирани моменти от войсковия живот на личния състав на формированията, както и презентационни филми за Сухопътните войски.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...