Акценти
Начало / Общество / Демонстрация на новата 42-метрова автомеханична стълба направиха днес в Плевенската пожарна (снимки, видео)

Демонстрация на новата 42-метрова автомеханична стълба направиха днес в Плевенската пожарна (снимки, видео)

Демонстрация на новата 42-метрова автомеханична стълба с подемник и стационарен струйник за гасене на коша направиха днес плевенските пожарникари в двора на РДПБЗН – Плевен. Стълбата е изключително ценна за града ни, тъй като в Плевен има над 50 сгради, които надвишават 30 метра, обясни старши инспектор Пламен Янев, началник група „Пожарогасене и спасителна дейност”. До този момент е използвана 30-метровата стълба, която не е толкова функционална, колкото тази. Новата придобивка е подходяща както за гасене на пожари, така и за евакуиране на хора от високи сгради при необходимост.
Освен стълбата, която плевенските пожарникари получиха преди около два месеца, автопаркът е обновен с осем нови автомобила, които са придобити по европейски програми. Те се използват за погасяването на пожари на територията на четири общини – Плевен, Долни Дъбник, Долна Митрополия и Пордим или общо 52 населени места. Инспектор Янев допълни, че за тези територии отговарят 68 огнеборци, които дежурят на четири смени. Има и случаи, в които и старите служебни автомобили влизат в употреба, но те са рядкост и обикновено са свързани с погасяването на пожари в сухи треви и трудно достъпни терени, обясни още той.
Мероприятието, проведено днес, бе част от Дните на отворени врати в Оперативния център на пожарната в Плевен, които се провеждат през тази седмица. Подобна демонстрация ще може да се види и на 14 септември от 11 до 12 часа на паркинга на Община Плевен. Поводът е Седмицата на пожарната безопасност, която традиционно се провежда за отбелязване професионалния празник на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – 14 септември.

Следваща Предишна
демонстрация пожарна
демонстрация пожарна
нова пожарна

нова пожарна
Плевен мъгла
Плевен мъгла

Плевен мъгла
Плевен мъгла
Плевен мъгла
Следваща Предишна

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...