Акценти
Начало / Крими / Дело за подкуп на пътен полицай започва днес в Окръжен съд – Плевен

Дело за подкуп на пътен полицай започва днес в Окръжен съд – Плевен

В Окръжен съд – Плевен днес е насрочено дело по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Плевен против мъж, който е обвинен в опит за подкуп на пътен полицай, след като бил хванат да кара след употреба на алкохол и с чужда книжка.

На 6 май тази година на паркинга пред Затвора – Плевен обвиняемият  направил опит да даде подкуп –  банкнота от 50 евро на младши автоконтрольор I степен в група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“ в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Плевен. Целта на подкупа е била длъжностното лице да не извърши проверка с техническо средство за установяване наличието на алкохол, като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини, съобщават от Окръжен съд – Плевен.

При проверката се установило, че обвиняемият карал с 1.05 промила алкохол в кръвта и ползвал неистински официален документ – свидетелство за управление на моторно превозно средство – гръцки образец, на името на В.Д.Г. Неговата шофьорска книжка била отнета и течал едногодишен срок от наказването му по административен ред, което влязло в законна сила на 12.10.2016 година.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...