Акценти
Начало / Крими / Делото срещу мъжа, нападал и обирал жени в Плевен, влиза в съда

Делото срещу мъжа, нападал и обирал жени в Плевен, влиза в съда

съдебна_зала

В понеделник, 17 февруари, в Окръжен съд – Плевен започва делото срещу мъжа, който в продължение на няколко месеца – от 28 ноември 2012 г. до 4 януари 2013 г., извърши серия от нападения върху жени в Плевен, за да ги ограби, информират от пресцентъра на Окръжен съд – Плевен. Делото е образувано по обвинение, внесено от плевенската Окръжна прокуратура. Извършителят А.Е.Д. от град Т. е обвинен за 16 нападения над жени с цел грабеж, при които е използвал сила и сплашване. На две от потърпевшите е причинил средни телесни повреди, довели до трайни затруднения в движението на счупения крайник.. Задигнатите вещи – портмонета, чанти, телефони, очила, и пари са на обща стойност  3 875.50 лв.

По същото дело обвиняем е и М.А.М. от град П., за това че на 29 декември 2012 г. е нападнал и ограбил жена, като е счупил лявата й ръка, което е довело до трайно затруднение на движението й. Задигнатите при грабежа вещи са на обща стойност 503 лв.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...