Акценти
Начало / Крими / Делото за жестокото убийство в Петърница продължава през май

Делото за жестокото убийство в Петърница продължава през май

Плевенският окръжен съд днес отново разгледа делото срещу тримата мъже, извършили жестоко убийство в плевенското село Петърница на 1 юни миналата година. След като в днешното съдебно заседание е изслушано заключението на вещите лица по назначената съдебна психолого-психиатрична експертиза е назначена и съдебно-техническа експертиза. С оглед изготвянето й и излизане със заключение делото е отложено за 20 май 2016 г. от 10 часа, съобщават от пресцентъра на Плевенски окръжен съд. .
Обвинението срещу тримата мъже –  Валентин А., Звезделин Р. и Искрен Р., е че умишлено и по особено мъчителен начин са станали причина за смъртта на 28-годишния Митко М. Те са нанесли побой на Митко М., който починал на 16 юни 2015 г. в Университетската болница в Плевен.

Причина за саморазправата е съществуваща от години вражда между родовете на нападателите и на жертвата. Конкретен повод за фаталното нападение бил, че убитият закупил къща в близост до тази на нападателите. Във фаталната нощ те нахлули в дома на жертвата, въоръжени с тояги и вили, като преди това разбили с камъни прозорците на къщата. При нападението най-тежко пострадал Митко М., който по-късно починал от раните, получени при нанесените му удари.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...