Акценти
Начало / Крими / Делото за жестокото убийство в местността „Нежовец – 2“ продължава днес

Делото за жестокото убийство в местността „Нежовец – 2“ продължава днес

Днес Окръжен съд – Плевен отново разглежда делото за жестокото убийство в местността „Нежовец – 2“. В съдебно заседание от 10 юли е проведен разпит на явилите се свидетели и са предявени на страните веществените доказателства по делото.
Делото е отложено за изискване на поискани от страните справки за 15 юли от 9:30 часа. Припомняме, че съдът насрочи четири дати, тъй като в съдебното заседание от 8 юни бе изслушано заключението на вещото лице по назначената допълнителна съдебно-техническа експертиза и бе проведен разпит на явилите се свидетели. Делото бе отложено за призоваване на неявилите се в съдебното заседание свидетели, като определените за това дати бяха 10-и, 15-и, 17-и и 27-и юли.
Жестокото убийство бе извършено на 17 февруари 2011 година, но бе разкрито едва 3 години по-късно. Подсъдими по делото са К.С. Й., И.А.С., М.С.Й., М.А.С. и Ю.Х.М., които са обвинени за убийството на 62-годишния Любомир Цоков. Мъжът бе нападнат във вилата му в местността „Нежовец – 2“ край Плевен, където в продължение на поне три часа буквално е изтезаван, за да каже къде има скрити пари. Групата е наблюдавала своята жертва и явно е очаквала, че има скрита голяма сума, тъй като убитият е отглеждал животни. Пари не са намерили, отнели са само дебитни карти, мобилен телефон и оръжие. Лекарската експертиза е показала, че жертвата е починала от постравматичен шок, което означава тежък побой.
По закон за престъплението – грабеж с убийство, наказанието е от 15 до 20 години затвор или доживотна присъда.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...