Начало / Политика / Декларация в подкрепа на АЕЦ Белене внесоха съветниците от БСП

Декларация в подкрепа на АЕЦ Белене внесоха съветниците от БСП

Отказът от строеж на АЕЦ Белене е фатален за България, защото страната ни се лишава от най-големия си стратегически проект, който даваше реален шанс за ускорено излизане от кризата, е записано в декларацията в подкрепа на АЕЦ Белене, която днес съветниците от БСП внесоха в Общинския съвет.

„Решението на правителството и НС, в което за съжаление се включиха петима плевенски народни представители, начело с председателя на НС, зачерква стратегическите перспективи на региона. В това число енергетиката като водещ отрасъл, развитието на инфраструктурата, подобряването на образованието и заетостта. На следващо място това решение е удар върху местния бизнес. То означава провалени инвестиции в региона, спад на инвестиционния интерес, ръст на безработицата и ниски доходи”, се казва в декларацията.

С нея Общинските съветници от БСП се солидаризират с исканията на парламентарната група на Коалиция за България  за спешно публикуване на доклада на консултанта (HSBC), повторно приемане на решение за АЕЦ Белене на база изводите и препоръките в доклада на консултанта и за организиране на референдум за решаване на съдбата на АЕЦ Белене.

Прочетете също:

Как се разпределят мандатите от Плевен в 48 НС

Деветте мандата от област Плевен в 48 НС се разпределят между шест от партиите, преминали ...