Акценти
Начало / Последни новини / Девойките на ВК Спартак 1996 и ВК Олимпиец завършиха след Бдин-Вида

Девойките на ВК Спартак 1996 и ВК Олимпиец завършиха след Бдин-Вида

Плевенският Спартак 1996 завърши на второ място есенния полусезон в предварителна група Е (регион Хемус, Западна и Централна България) от държавното първенство по волейбол за девойки старша възраст. Другият плевенски тим – Олимпиец се класира трети. Надпреварата се проведе под формата на турнир във Видин, като в нея участваха още Импулс (Долна Оряховица), едноименния тим на град Павликени и домакина Бдин-Вида. В зала „Фестивална“ съперниците играха всеки срещу всеки.

Плевенското дерби бе най-зрелищният от всичките десет мача. Спартак 1996 надделя над съгражданките си от Олимпиец с 3:1. Именно този резултат реши крайното класиране на двата отбора. В останалите срещи девойките на Спартак 1996 победиха Импулс – 3:2 и Павликени – 3:0.

Олимпиец пък се справи с въпросните съперници без да им даде гейм – с по 3:0. И двата плевенски тима загубиха с по 0:3 от селекцията на домакините. Именно Бдин-Вида стана първи, като взе всичките си двубои без загубен гейм. Четвърти в класирането е Импулс,а последен е Павликени.

Вторият полусезон от надпреварата ще се проведе в началото на следващата година.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...