Акценти
Начало / Общество / Девет са „жертвите” на паяка само в първия ден

Девет са „жертвите” на паяка само в първия ден

Девет леки автомобила е вдигнал и закарал до наказателния паркинг в двора на Регионалния исторически музей само в първия ден от работата си паякът в Плевен. Това научихме от обслужващия го екип. До обяд днес пък водачите на три моторни превозни средства останаха неприятно изненадани. Те установиха, че наистина има санкции за спирането им на нерегламентирано място или за това, че не са платили за престой в Синя зона.

Късметът ни проработи и успяхме да „засечем” точно момента, в който екипът товареше на съоръжението една от колите под взора на униформен служител на КАТ Плевен. Както можете да се убедите и от снимките, паркирането беше направено върху самата пешеходна пътека. В последния момент се появи забързана жена, която се оказа собственичката на автомобила. Опитите й да увери, че е спряла само за 2 минути, за да заведе майка си на лекар, не впечатлиха мъжете.

В крайна сметка те й обясниха каква е процедурата, за да освободи превозното си средство. На първо място трябва да се плати таксата от 42 лв. за репатриране на колата до наказателния паркинг, където пък час престой струва 2 лв.

Адмирираме решението и вече осъществената идея за пускане на паяка по плевенските улици – след като имаме претенции да сме европейци и ги даваме за пример, нека поне паркираме като тях. И чакаме обещаното от институциите – да се разчисти от спрели на нерегламентирани места коли и централната част на Плевен, например около МОЛ-а. Макар че си задаваме въпроса какво ли задръстване ще стане, когато репатриращият автомобил спре, за да си свърши екипът работата? И може ли изобщо паякът да се промъкне в тясната уличка сред паркиралите безразборно автомобили?

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...