Акценти
Начало / Култура / Девет дебюта тази вечер на плевенска сцена в есенното издание на Парад на модата – Плевен 2018-2019

Девет дебюта тази вечер на плевенска сцена в есенното издание на Парад на модата – Плевен 2018-2019

Девет дизайнери ще направят дебют на плевенска сцена в 68-то издание на Парад на модата, което ще се проведе тази вечер на сцената на ДКТ „Иван Радоев”. В есенното издание на модния спектакъл ще се представят 20 български дизайнери, повечето от които са успешно реализирани извън пределите на страната.  Плевенчани ще имат уникалния шанс да  видят модели, носещи най-новите тенденции в световната мода. Те ще бъдат показани в колекциите на дизайнери, учили или работили в Лондон, Париж, Милано.

Наред с добре известните вече на плевенската публика дизайнери – Илона Шаламанова, доц. д-р Мариела Гемишева, Светла Димитрова – „Ариес уникат”, Димитър Кръстев, Теодора Кьосева, Елеонора Друмева, ще се изявят и техни млади колеги. Те ще представят над 200 модни облекла – официална мода за дамите, ежедневни облекла, екстравагантни модели, мода за деца и тийнейджъри.

На сцената ще дефилират над 40 манекени, от които 20 деца и тийнейджъри.

68-то издание на Парад на модата ще се проведе тази вечер от 19 часа в Драматичен театър „Иван Радоев“.

След спектакъла колекциите ще се разпродават.

Парадът на модата се провежда под патронажа на кмета Георги Спартански, със съдействието на Община Плевен, Сдружение „Плевеннки обществен фонд Читалища”, читалище „Лик” и с подкрепата на ДКТ „Иван Радоев”, ПГЛВ „Ал. Стамболийски” – Плевен, ПГ по туризъм „Ал. Константинов” – Плевен и други.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...