Акценти
Начало / Крими / Двойно се е увеличил броят на пожарите през юли в Плевенско

Двойно се е увеличил броят на пожарите през юли в Плевенско

Двойно повече са били пожарите през месец юли в Плевенско, спрямо същия период на миналата година. Това сочи публикувана информация от пресцентъра на ОДМВР – Плевен. Най-често пожарите през месеца са били причинени от късо съединение и небрежност при боравене с открит огън.
През месец юли районните служби за пожарна безопасност и защита на населението (РСПБЗН) към РДПБЗН-Плевен са взели участие в ликвидирането на общо 276 произшествия, срещу 116 за същия период на 2014 г. От тях 32 пожара с материални загуби (при 18 за същия период на 2014 г.), 205 пожара без нанесени материални загуби (при 57 за периода на 2014 г.), 35 аварийно-спасителни дейности, помощни операции и дежурства и 4 лъжливи повиквания.
От анализа на възникналите през изминалия месец произшествия могат да се направят изводи, че в сравнение със същия период на 2014 г., се отчита значително увеличение на общия брой произшествия, а с повишаването на дневните температури е нараснал и броят на пожарите в суха тревна растителност, листна маса и храсти. Най-голям брой пожари с материални загуби са възникнали в отраслите жилищно стопанство и транспорт, а най-често пожарите са причинени от късо съединение, небрежност при боравене с открит огън и умишлено.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...