Акценти
Начало / Култура / Двойно повече двойки предпочетоха днешния делничен ден за сключване на брак

Двойно повече двойки предпочетоха днешния делничен ден за сключване на брак

Днешният 12.12.2012 г. е предпечетен от двойно повече двойки за сключване на граждански брак в сравнение с друг делничен ден. Това научихме от Галя Георгиева, длъжностно лице по гражданско състояние, която днес извърши 10 бракосъчетания. Заявени са били 12 ритуала, но две от двойките не се явиха.

Сред избралите днешната дата, която е последната за този век с такова пълно съвпадение на цифрите, бяха Бойка и Владислав, които от днес са с обща фамилия – Фъзневи.

Оказа се, че те не са избирали специално датата, просто тя била единствената свободна, когато преди двадесетина дни проверили.

Двамата се надяват, освен че е запомняща се, датата да им донесе и много радост, и щастие в съвместния живот. Това им пожелаха и приятелите, които бяха свидетели на подписването. И още любов, разбирателство и много деца. А първото вече е напът, споделиха щастливите младоженци.

Те живеят заедно от шест години. Тя е завършила магистратура по икономика, а той учи стопанско управление.

На подписването присъстваха само родителите на Бойка, тъй като тези на Владислав са в чужбина. Но за сватбата, която е планувана за догодина, със сигурност ще бъдат тук.

За съжаление  браковете намаляват, защото все повече млади хора предпочитат да живеят заедно без да са положили подпис, очерта тенденцията от последните години Галя Георгиева.

Тази година се очаква сключените бракове да са с 50-60 по-малко в сравнение с миналата. До този момент съюза си с подпис са скрепили  420 двойки, а през 2011 г. са били 506.

Оптимистичната нотка е, че много от младите българи, които живеят в чужбина, предпочитат да сключат граждански брак и да вдигнат сватба тук, в България.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...