Акценти
Начало / Последни новини / Две титли, трима вицешампиони и бронзов медал за СКБ Изобор

Две титли, трима вицешампиони и бронзов медал за СКБ Изобор

В Бургас борците на плевенския СКБ Изобор направиха очакваното. Две шампионски титли, трима вицешампиони и бронзов медалист. Това е равносметката за възпитаници на Петър Антов, Цоло Божилски и Момчил Сирашки в държавния личен шампионат по класическа борба за юноши.

За втора поредна година Иво Илиев бе над всички. Той надви четирима съперници за титлата в категория до 60 кг, а определянето му за „най-техничен състезател“ го издигна за номер едно на първенството.

Другият връх за плевенчани бе при девойките. Христина Йотковска стана шампионка при 76-килограмовите. Тя надви на финала Красимира Панчева от Рилски спортист /Самоков/.

Малко не достигна на Цветослав Симеонов /52 кг/ отново да е шампион. Той се справи с трима, но отстъпи в спора за титла на Денис Демиров от варненския Локомотив-93.

Изключително трудна задача за дебютанта ни Цветан Сирашки /63 кг/ на финала срещу национала Никълъс Сулев. По-големия опит на бореца от Левски /София/ му осигури титлата. Преди тази схватка Цецо преодоля трима съперника.

По идентичен начин се разви битката на другия дебютант Николай Дзезов /67 кг/, който след три победи загуби финала от ботевградчанина Генади Севдалинов.

Бронзовият медал за плевенчани завоюва Теодор Домузинов /77 кг/.

 „Перфектно представяне. По-добро не можеше да бъде. Конкуренцията беше жестока – по 20 борци в категория. Повечето от състезателите ни са дебютанти при юношите. Срещу тях бяха противници с по 2-3 години опит в тази възрастова група. Всичките ни участници вече са национални състезатели. Продължаваме подготовката за международни турнири“, коментира Петър Антов, който е и треньор на националния юношески отбор на България.

Снимка: Фейсбук

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...