Акценти
Начало / Образование / Две пълни шестици на изпита по биология в Медицинския в Плевен

Две пълни шестици на изпита по биология в Медицинския в Плевен

20 кандидат-студенти са получили отлична оценка над 5.50 на изпита по биология за специалностите медицина и фармация на Медицинския университет в Плевен. Двама от тях са изкарали пълни шестици, съобщиха от висшето училище. Най-висок е процентът на оценките много добър и добър – 25 % и 37%. Тази година малко повече са кандидатите с оценка среден и слаб – 14% и 20% в сравнение с миналата година, коментират още от вуз-а.

На 9 юли  предстои изпитът по химия. Очаква се на него да се явят 670 кандидат-студенти.

Те се състезават за общо 180 места, държавна поръчка, редовно обучение, по специалностите „Медицина” (120) и „Фармация“ (60), което прави близо 5 кандидати, борещи се за едно място.

Изпитът по химия за магистърските специалности „Медицина“ и „Фармация“ ще започне в 9 часа и ще се проведе в учебните зали на територията на Ректората, Факултета по Фармация и на Учебния корпус. В деня на изпита кандидат-студентите се настаняват по местата си от 8.00 ч до 8.30 ч. Точно в 8.40 ч в зала „Асклепий” на Ректората ще бъде изтеглен изпитният вариант от тестови въпроси и задачи по химия. Това ще стане на произволен принцип в присъствието на членове на Академичното Ръководство на МУ-Плевен – зам.-ректора по учебната дейност проф. М. Александрова; зам.-декана на Факултет „Фармация“ доц. д-р Павлина Йорданова; председателя на Комисията за проверка и оценка на конкурсните работи по химия проф. Ангелина Стоянова; председателя на Техническата комисия Виржиния Лазарова, родители на кандидатите и журналисти.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...