Акценти
Начало / Последни новини / Две плевенчанки сред номинираните за Най-добър млад спортист на България

Две плевенчанки сред номинираните за Най-добър млад спортист на България

Ивет Горанова /карате/ и Росица Денчева /тенис/ са сред номинираните за Най-добър млад спортист /до 19 г./ на България за тази година. 17-годишната Ивет е от плевенския клуб по бойни изкуства Петромакс. Европейска шампионка и световна вицешампионка в кат. до 59 кг при девойките /16-17 г./ са най-големите й успехи през отиващата си година. 10-годишната Росица е тенисистка на ТК Плевен 90. През 2017 г. тя е шампионка от Мастърс турнира /до 11 г./ у нас, както и от международните турнири /до 12 г./ „Изида къп“ в Добрич и /до 11 г./ „Смриква Боул“ в Хърватия.

Ивет и Роси са сред 51-те избрани млади български спортисти, които постигнаха големи успехи през годината. Номинациите са на сайтът за детско-юношески спорт Viasport.bg, който за седма поредна година организира анкета за определяне на Най-добрия млад спортист на България. Допитването е само до спортните журналисти, които ще определят Златната десетка при подрастващите за 2017 г.. Списъкът с номинациите на организаторите не е ограничен и всеки гласуващ може да посочи имена, които не са попаднали в него. Условието е да бъдат посочени състезатели на възраст до 19 години /влиза и набор 1998 г./.

Гласуването вече започна и продължава до 20 декември включително. Резултатите от допитването ще бъдат обявени на церемонията по награждаването, която ще се проведе на 6 януари 2018 г. от 13:00 часа във Военния клуб в София.

През годините носители на приза Най-добър млад спортист на България са били: Владимир Зографски /2011 г., ски скок/, Ния Димитрова /2012 г., биатлон/, Денис Димитров /2013 г., лека атлетика/, Благой Найденов /2014 г., бокс/, Даниел Асенов /2015 г., бокс/ и Антъни Иванов /2016 г., плуване/.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...