Акценти
Начало / Последни новини / Две плевенчанки и братовчед на Григор Димитров на крачка от националния отбор по тенис

Две плевенчанки и братовчед на Григор Димитров на крачка от националния отбор по тенис

10-годишните състезателки от TK „Плевен 90“ – Росица Денчева и Йоана Константинова са много близо до място в националния отбор на България по тенис за момичета до 12 години. Същият шанс се откри и пред братовчедът на най-добрия български тенисист Григор Димитров – Александър Василев, който е на 10 г.. За да станат част от националната селекция тримата трябва да постигнат добри резултати в държавния личен шампионат в началото на следващата година. До момента са направили само първата крачка. Това се случи в края на октомври 2017 г., когато Росица спечели квалификационната надпревара за момичетата в София. Това и осигури лидерството в ранглистата до 12 г. и място в А националния тим. Йоана се класира трета в същата квалификация, вече е четвърта в ранглистата и попадна в Б националния отбор.

В същата формация, но при момчетата вече е Александър Василев от столичния ТК „15:40“. Той се класира на четвърто място в квалификацията при момчетата, което му отреди осма позиция в ранглистата и място в Б националния състав.

Александър е син на Стефка Георгиева /сестра-близначка на майката на Григор Димитров – Мария/ и Васил Василев, депутат от СДС /2001 – 2005 г./ и зам. областен управител на Плевенска област /1998 – 2001 г./. Роден е в Плевен и заедно с родителите си, които са от Червен бряг и по-големия си брат Константин сега живеят в София.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...