Акценти
Начало / Спорт / Два медала за плевенски лекоатлети от международен турнир в Стара Загора

Два медала за плевенски лекоатлети от международен турнир в Стара Загора

тихомир иванов

На проведеното в събота вечерта в Стара Загора първо издание на възродения международен турнир „Самарско знаме“ състезателите на плевенските клубове АК „Георги Дъков“ и СКЛА „Спартак“ Тихомир Иванов и Даниел Анков се окичиха съответно със сребърен и бронзов медал, пише plevensport.eu. В сектора за скок на височина Иванов се представи малко под възможностите си и този път не успя да се пребори за първото място със своя основен конкурент Виктор Нинов. Нинов беше безупречен, като скочи последователно 2.09, 2.15, 2.21 и отпадна като победител на 2.24. За Тихомир Иванов остана сребърния медал с 2.15 м. Плевенчанинът направи по един успешен опит на 2.09 и 2.15, но малко по-късно отпадна след три фаула на 2.21. Бронзът стана притежание на сърбина Йован Вукичевич с 2.06 м.

В скока на дължина Даниел Анков остана само на 7 см от златото, като със скок от 7.20 метра грабна брозовото отличие. Победител в сектора стана Даниел Добрев от Сливен с най-добър скок от 7.27 м, а втори завърши пловдивчанинът Павел Муравенов с резултат от 7.21 метра.

Родената в Плевен Андриана Бънова се представи много добре в тройния скок. Настоящата състезателка на АК „Павел Павлов“ (Враца) се наложи при жените с 13.94 метра, но със силен попътен вятър от 2.9 м/сек. Плевенчанката остана само на сантиметър от квотата за участие на Европейското първенство в Цюрих, като нормативът е 13.95 м.

Друг плевенчанин, който в момента се състезава за софийския клуб „Атлетик“ – Петър Кременски, се нареди на второ място в бягането на 200 метра.

Общо 8 000 лева беше наградния фонд на възобновения международен турнир „Самарско знаме“. Финансовите бонуси бяха раздадени от първо до десето място за резултат по сравнителната таблица на ИААФ. По 2 000 лева получиха най-добрите на турнира – Георги Иванов и Ваня Стамболова. Иванов тласна гюлето на 20.86 метра, а Стамболова бе далеч пред другите в новата й дисциплина – 800 м с 2:00.94 мин.

Турнирът събра над 200 атлети от България, Катар, Бахрейн, Сърбия и Румъния, а организаторите вече имат намерение да заслужат категория „Класик“ от Европейската атлетика.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...