Акценти
Начало / Крими / Двама подпалвачи получиха условни присъди

Двама подпалвачи получиха условни присъди

Три месеца лишаване от свобода с отлагане на наказанието за срок от три години получиха двама мъже, умишлено подпалили и унищожили имущество на рибар. Подпалвачите са признали вината си и са сключили споразумение, одобрено от Районен съд Никопол, уточняват от пресцентъра на Окръжна прокуратура Плевен.

Престъплението е извършено през нощта на 15 срещу 16 март тази година в землището на Гулянци. Н. Б. на 36 год. от Гулянци и Е. Н. на 53 год. от село Дъбован подпалили фургон на колела, рибарска лодка и мрежи на свой колега – рибар. Нанесените щети са за над 2 500 лв., а мотивите за престъплението са неуредени взаимоотношения. В хода разследването е станало ясно, че 53-годишният има три присъди, а по-младият подпалвач – една. Мъжете са направили пълни самопризнания, съдействали за приобщаване към делото на важни веществени доказателства в подкрепа на обвинението, а впоследствие възстановили и причинените вреди като платили щетите.

На 5 юни подпалвачите са задържани, на следващия ден срещу двамата е повдигнато обвинение и мъжете са разпитани пред съдия. На 17 юни делото е вече приключено, допълват хронологията от пресцентъра.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...