Акценти
Начало / Крими / Двама пешеходци пострадаха за ден в Плевен

Двама пешеходци пострадаха за ден в Плевен

На 1 ноември около 19.10 часа на ул.”Димитър Константинов” в Плевен лек автомобил “Ваз” е удрил пресичащ пешеходец, съобщават от полицията. Зад волана на колата е била 48-годишна жена от Плевен. Пострадалият е 65-годишен мъж, който е получил фрактура на таза. Настанен е за лечение в Клиниката по ортопедия, без опасност за живота. Водачката е изпробвана за употреба на алкохол с техническо средство “Алкомер” и пробата е отрицателна. За престъпление по чл. 343 ал.1 б.б от НК работата продължава.

Малко по-късно, около 22.00 часа, на ул. “Трети март” при движение в посока жк “Дружба” лек автомобил “Форд Фокус”, управляван от 30-годишен мъж, е блъснал пресичаща на пешеходна пътека тип “Зебра” пешеходка. Пострадалата е 39-годишна софиянка, тя е с фрактура на раменна става. Прегледана е в Спешна помощ при Университетската многопрофилна болница в Плевен и е освободена за домашно лечение,  без опасност за живота.

Шофьорът е изпробван за употреба на алкохол и тестът е отрицателен. За престъпление по чл. 343 ал.1 б.б от НК е сезирана прокуратурата и работата продължава.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...