Акценти
Начало / Крими / Двама загинаха при катастрофи в Плевенско

Двама загинаха при катастрофи в Плевенско

Двама души са загинали при катастрофи, станали през почивните дни в Плевенско, съобщават от полицията.

На 15 декември в 16.40 часа в дежурната на РУП Пордим е получен сигнал за пътно произшествие с тежко пострадали лица между селата Асеново и Мечка. При пристигане на място се установило, че са се сблъскали лек автомобил “Пежо” и тежкотоварен “Ман”. “Пежо”-то е управлявано от 22-годишен младеж, в колата имало и двама пътници, също по на 22 години. На място е починал единият от тях – той е изхвърчал от автомобила и е намерен в крайпътна отводнителна канавка. Другите двама пострадали са транспортирани в Университетската болница в Плевен.

Водачът на тежкотоварния “Ман” е изпробван с “Алкомер”, резултатът е отрицателен. На другия водач е взета кръвна проба. Извършен е оглед на местопроизшествието, причините за катастрофата се изясняват.

Вторият инцидент е станал на 16 декември около 00.30 часа между град Гулянци и село Брест. 38-годишен мъж, с 10 години стаж като водач, изгубил контрол над шофираната от него “Мазда”, напуснал пътната лента и се ударил челно в бетонен преход на пътен канал. Причина за инцидента е движение с несъобразена скорост на заледен участък.

При пристигането на мястото екипът на Спешна помощ Гулянци констатирал, че шофьорът е починал.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...