Начало / Общество / Покритие за мобилните телефони е коледният подарък за Горталово

Покритие за мобилните телефони е коледният подарък за Горталово

Село Горталово вече не е откъснато от света и от няколко дни там могат да се ползват мобилни телефони, съобщи на брифинг днес кметът проф. Димитър Стойков.  Със съдействието на Община Плевен един от мобилните оператори е изградил базова станция и мобилните телефони вече имат покритие в Горталово.

Мъките на живеещите в селото са дългогодишни, защото, освен че там не можеха да се ползват мобилни телефони, стационарните също не работят редовно.

Още през 2009 г. в Общинския съвет в Плевен е постъпило писмо  от кметския наместник  на Горталово – Пламен Петков, във връзка с липсата на покритие от мобилните оператори в селото.

През миналата година 101 жители на селото правят подписка, която изпращат  до трите мобилни оператори в страната с молба да бъде решен проблемът с осигуряване на мрежово покритие. Тя остава без резултат  и близо 150-те жители на селото разчитаха единствено на GSM-а на кметския наместник и на колата му, с която се изкачва на баира над селото, където единствено има обхват, за да се свържат я с близките си, я с  лекар. Така е до 30 ноември тази година, когато проблемът най-сетне е решен.

Нова мобилна станция е изградена и в село Върбица, с което е разширен обхватът на молибните телефони и е подобрена връзката, съобщи още кметът проф. Стойков.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...