Акценти
Начало / Крими / Двамата нови обвиняеми за взрива през септември – с мярка задържане под стража

Двамата нови обвиняеми за взрива през септември – с мярка задържане под стража

Окръжен съд Плевен уважи днес исканията на Окръжната прокуратура за вземане на постоянни мерки за неотклонение “задържане под стража” за новите двама обвиняеми за взрива в Плевен през септември.

В. Р. Н. на 33 години от София и Кр. Сл. Г. на 24 години от Враца бяха задържани в хода на проведена от служители на отдел “Контратероризъм” ГДБОП операция. Антимафиотите продължиха работата по разследването, след като на 10 септември в Плевен беше открито самоделно взривно устройство.

В хода на проведените оперативни действия на 26 септември бяха задържани четирима съпричастни към извършеното престъпление: И.И. /40 г./, криминално проявен за документни престъпления и измама, М. П. /32 г./, криминално проявен за хулиганство и данъчни престъпления,  Д. Л. /35 г./ и М. С. /35 г./ – криминално проявен за обсебване и грабеж. Малко по-късно е установен и поръчителят на деянието – Н. Н. /35 г./ –  криминално проявен за контрабанда и обсебване. На петимата също беше наложена постоянна мярка “задържане под стража”.

Според събраната информация до момента, неизяснени бизнес отношения са в основата на случая.

От новозадържаните 33-годишният В. Р. Н. е криминално проявен за притежаване на наркотици. При претърсване от жилищата на двамата бяха иззети телефонни апарати и СИМ-карти, които са използвани при подготовката за направата на самоделното взривно устройство и в които е била поставяна.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...