Акценти
Начало / Общество / С дискусия плевенските съветници отбелязаха Деня на българската община

С дискусия плевенските съветници отбелязаха Деня на българската община

В Актовата зала на Община Плевен по покана на председателя на Общинския съвет Дарин Ангелов плевенските съветници /макар не всички/ се събраха да отбележат Деня на българската община, който се чества на 12 октомври. Повод за това извънредно и тържествено събиране на старейшините е и 130-годишнина от публикуването в Държавен вестник на първия Закон за общините и градското управление.

Преди да вдигнат чаша шампанско, за да се поздравят по повод Деня на българската община, съветниците участваха в дискусия, в която разискваха нови възможности за дългосрочно сътрудничество на общините с бизнеса  и правомощията и отговорностите на общинските съвети съгласно Закона за младежта. Дарин Ангелов запозна колегите си със Закона за публично-частното партньорство, който ще влезе в сила от 1 януари следващата година и със законопроекта за изменение и допълнение на Закона на насърчаване на инвестициите.

Обсъдени бяха и ключови въпроси в проекта на Националното сдружение на общините в Република България за нов Закон за местното самоуправление.

В дискусията участваха зам.-кметът Алексей Зелов и секретарят на Общината Бранимир Мирчев.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...