Начало / Политика / ДБГ подкрепя безусловно позицията за единен кандидат-президент на РБ, Зеленогорски сред спряганите имена

ДБГ подкрепя безусловно позицията за единен кандидат-президент на РБ, Зеленогорски сред спряганите имена

Нашите избиратели подкрепят позицията за обща кандидатура на РБ за президент и ние я разчитаме като силен знак за единност. Това са  заявили  пред журналисти в парламента Настимир Ананиев, народен представител и заместник-председател на „Движение България на гражданите” от РБ по повод вчерашното решение Блокът да издигне единна кандидатура за президент. Ананиев е коментирал и позицията на ДБГ от по-рано днес, в която се призовава за интензивни политически консултации в Блока за издигане до края на месец юли на кандидатите за президент и вицепрезидент от РБ, съобщават от пресофиса на ДБГ.

До края на юли предстоят три конкретни стъпки – да обособим приоритетите и програмата на президента, да се вземе решение за новото коалиционно споразумение, за да се отворят перспективите на РБ за след изборите, както и да се обособи контактна група за излъчване на конкретните имена на нашите кандидати, обяснил Ананиев.

Димитър Делчев от ДБГ, секретар на парламентарната група на РБ, е добавил, че позицията на ДБГ за подкрепа на единната кандидатура за президент е безусловна, както и че ДБГ няма да изразява претенции дали да е партиен или граждански кандидатът. Това е силен сигнал към нашите избиратели за достойно представяне на РБ, единството ще запази лицето на Блока, подчертал той. На въпрос за Найден Зеленогорски, чието име се спряга публично за кандидат-президент на РБ, Делчев е казал, че имената тепърва ще се обсъждат и че контактната група ще стигне до конкретните номинации. Трябва да се обединим и около програмата, като, според нас, националната сигурност и върховенството на закона ще са основни акценти, добавил Делчев.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...