Акценти
Начало / Общество / В Червен бряг закриха официално първия етап от „Детско полицейско управление“

В Червен бряг закриха официално първия етап от „Детско полицейско управление“

Вчера в СОУ „Д-р Петър Берон“ в град Червен бряг беше официално закрит първият етап от пилотен проект на програмата на Главна дирекция „Национална полиция“ – „Детско полицейско управление“. Мероприятията стартираха през месец октомври 2015 година с ученици от 5 а клас на СОУ „Д-р П.Берон“, випуск 2015/2016 година. Под ръководството на инспектор Ивайло Цанов Иванов-разузнавач Детска педагогическа стая в РУ-Червен бряг и г-жа Деница Кръстева –класен ръководител, учениците се обучаваха да познават и спазват законите, да се движат безопасно по улиците, да уважават себе си и да се подкрепят.

С активната подкрепа на общинската власт и личната заангажираност на децата, проектът се реализира успешно и се радва на голяма популярност, съобщават от пресцентъра на ОДМВР – Плевен.

Отчетени бяха постигнатите резултати през учебната годината и се поставиха основни акценти и приоритети в работата през следващия етап от реализирането на програмата. Децата от Детско полицейско управление представиха презентация, включваща основните моменти от работата през годината.

Началникът на РУ-Червен бряг старши инспестор Веско Василев връчи удостоверения за успешно завършване на всички участници в първия етап от програмата „Детско полицейско управление”. Мл.експ.Пламен Колев –главен инструктор към ОДМВР-Плевен връчи грамоти за първоначална подготовка по „Полицейска лична защита”. Г-жа Василева раздаде плакети с логото на „Детско полицейско управление” на директора на училището и на началника на Районното управление. Инспектор Ивайло Цанов подари на децата наръчник „Безопасна ваканция”, включващ съвети към децата и родителите, свързани с безопасност на движението, трафик на деца, безопасност във водните басейни, алкохол и наркотици.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...