Акценти
Начало / Политика / Да се разкрие Авиационен колеж в бившето ШЗО предлагат от „България на гражданите”

Да се разкрие Авиационен колеж в бившето ШЗО предлагат от „България на гражданите”

Базата на бившето ШЗО в Плевен да стане студентски кампус с общежития и да се разкрие Авиационен колеж за подготовка на пилоти за гражданската авиация е предложението на партия „Движение България на гражданите” в Плевен. Според Валери Илиев, ръководител на секторна политика „Отбрана” в регионалната структура на партията създаването на този колеж ще е от голяма полза за нашия град и съществуващата база, инфраструктура и подготвени преподаватели трябва да се използват. Но Министерството на отбраната няма визия за бъдещето на тези обекти, няма последователност в политиката си, няма и политическа воля, а това говори за безпомощност, категоричен бе Илиев.

Валери Илиев изрази и друга позиция на „Движение България на гражданите”, свързана с летището в Долна Митрополия. Предложението е то да бъде сертифицирано и да се използването не само за военни , а и за граждански цели,  каквато е практиката в повечето държави в западна Европа.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...