Акценти
Начало / Спорт / Второкласникът Кристиан Григоров е победителят във веригата „Проходна пешка“

Второкласникът Кристиан Григоров е победителят във веригата „Проходна пешка“

Девет малки шахматисти се конкурираха в 10-тия заключителен турнир от веригата „Проходна пешка“, който се проведе в навечерието на Коледа. Те изиграха по 8 партии всеки срещу всеки, като играта протече много оспорвано, не липсваха и изненадващи резултати.
Най- много старание във всички кръгове вложи Валентин Митев и с натрупаните 7 точки заслужи първото място в таблицата. Със същия актив втори остана Михаил Кирков, който загуби само двубоя с Валентин. Третата награда  с 5 точки спечели Кристиан Григоров, който бе надигран от трима свои съперници. Победителят в турнира получи преходната пешка, предметна награда, плакет „Шахматист на декември“ и грамота. Заелите второ и трето място спечелиха предметни награди и грамоти. Всички участници си тръгнаха с коледни подаръци.
Общо 20 начинаещи шахматисти от школата на СКШ „Плевен 21“ се включиха през годината в десетте състезания от веригата, която стартира на 28 януари. Според регламента, победителят от всеки турнир получаваше за един месец преходна купа под формата на пешка и трябваше да я защитава на следващото издание. Предвидени бяха награди и за заелите второ и трето място в класирането, а за всеки включил се във веригата имаше специална грамота.
Само две момчета успяха да се преборят за купата през годината- второкласниците от НУ „Христо Ботев“ Кристиан Григоров и Валентин Митев, като с 6 спечелени турнира  генералното класиране оглави Кристиан. Победителят във веригата бе награден с грамота, а преходната купа ще остане завинаги в него. Второто място с 4 спечелени турнира зае Валентин, а трети и четвърти се наредиха Радослав Русев и Захари Иванов.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...