Акценти
Начало / Култура / Да сбъднеш мечтата си за сватба в Дубай, защо не

Да сбъднеш мечтата си за сватба в Дубай, защо не

Млади сте, женени сте, но имате мечта да кажете отново заветното „да”, но под пръските на пеещите фонтани на Бурж Халифа в Дубай. Тази своя мечта сбъднаха пет двойки, благодарение на „Андреев студио” – една от водещите фотографски фирми в Плевен, която реализира съвместен проект с БТВ.
Двойките, две от които от Плевен, направиха отново своите сватбени тържества в Дубай. „Беше много емоционално и за нас, и за тях”, споделиха Евгений и Камелия Андрееви дни след излъчването на последния епизод от поредицата по БТВ.
Петте двойки живеят на различни места, имат разнообразни професии, различни хобита и интереси. Историите им са коренно различни една от друга. Общото е мечтата да отидат в Дубай.
За Царина и Влади от Плевен това е сватбеното пътешествие. Царина мечтае за екскурзия в Дубай и Влади решава да й подари това преживяване. Другата плевенска двойка – Валя и Петко, се впускат в това приключение, за да дадат свежест и нова емоция на връзката си.

03дубай

За реализацията на проекта Евгений и Камелия Андрееви минават през сериозни изпитания. Епизодът с Влади и Царина е заснет на три места. Едното е голям пазар (сук), който разкрива атмосферата на Дубай. Но за такава фотосесия там, трябва специално разрешение от не една и две инстанции. Евгений и Камелия трябва да уредят всички тези формалности тайно от Царина, защото съпругът й иска всичко да е изненада за нея. Най-сложно се оказва получаването на разрешително за снимки с дрон. Втората плевенска двойка прави своята сесия в един от най-скъпите хотели в света – в Емирейтс палас в Абу Даби. „Това беше най-трудното разрешение, което получихме. Писахме до различни мениджъри – отговорът винаги беше един и същ: „Не може”. Най-накрая попаднахме на човек, който разбра същността на идеята и даде заветното: „Разрешавам”, разказва сега с усмивка Евгений. Разбира се, разрешението е с уговорката да няма целувки и друго по-свободно поведение. Общо два месеца е продължила предварителната подготовка за заснемането на епизодите. Сега всички са доволни, защото проектът е посрещнат добре от зрителите, а двойките – щастливи и обогатени с нови спомени.

_Q9A6549дубай
Двамата млади и амбициозни фотографи се справят и с друг, по-малък проблем – суеверието да се облече отново сватбената рокля. Културата на хората по отношение на сватбата се променя, но все още има някои стари традиции, които не са забравени. Докато се рови в интерент да открие корените на това суеверие, Евгений попада на интересна информация за поверието да не се виждат две булки. То идва някъде от Добруджанско, където две сватбени двойки се засекли и единият от младоженците се възхитил от красотата на чуждата булка. Така се стигнало до поверието, че носи нещастие да се срещнат две булки. С тази весела история той разсеял съмненията, които двойките имали.
В Дубай нашите красиви булки привличат вниманието на всички. Роклята на Царина щедро показва красивите й изящни рамене и това е провокация за много мъжки погледи. Но голямата изненада идва когато местни жени пожелали да се снимат с нея. „В Дубай има забрана да се снимат местни. Ако това се случи, те могат да се обадят в полицията и дори да те арестуват”, обясни Евгений.

_C0W7295дубай
„Сватбата е събитието, което не може да се замени с нищо. Това е един от малкото поводи да се съберат най-близките хора и да се повеселят заедно”, казва Камелия, прехвърляйки разговора към темата правят ли се днес сватби. Двамата от „Андреев студио” са категорични, че все повече млади хора се връщат към традицията на брака и тенденцията от последната година е да се увеличава броят на сватбите. „Бракът и семейството е хубаво нещо”, казват Евгений и Камелия, изхождайки от своя опит след малко повече от година брак. Като хора, които се занимават със заснемане на сватбени тържества, те са доволни, че младите хора искат красиви ритуали – повече се обръща внимание на декорацията, предпочитат се изнесените ритуали сред природата.

_C0W7091 дубай
Мода има и в сватбената фотография, обяснява Камелия. Следсватбените фотосесии вече съвсем не са рядкост. Предпочитано място е морският бряг, а двойките от морето отиват в планината за следсватбената си сесия. Новата тенденция е да се правят в чужбина. Миналата година техни младоженци от Свищов са направили такава сесия в Лондон. А семейство с 20 годишен брак, пожелали да направят венчавка и да поканят отново на празненство най-близките си роднини и верните си приятели.
Обичайте се и се женете! – с това пожелание завърши разговорът ни с Евгений и Камелия Андрееви, собственици на водеща фирма в бранша.

_C0W7259дубай

_Q9A6704

_Q9A6904

1

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...