Акценти
Начало / Образование / Басейнова дирекция – Плевен с поредица от образователни инициативи за Деня на водата

Басейнова дирекция – Плевен с поредица от образователни инициативи за Деня на водата

Басейнова дирекция „Дунавски район“, Регионалната инспекция по околната среда и водите, Регионалният исторически музей в Плевен и „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Плевен организират поредица от образователни инициативи, посветени на Деня на водата – 22 март.
Те ще започнат с Дискусия за опазване на водата с представители на скаутски клуб „Лъвче“ – Плевен в неделя, от 11 часа.
На 21 март представители на организаторите ще гостуват в ОДЗ „Звънче” в Плевен, за да посрещнат заедно Първа пролет и да отпразнуват Деня на водата. Също на 21 март ще проведат две дискусии за опазване на водата с ученици от ОУ „Лазар Станев“ –Плевен, и със студенти, специалност „Опазване и контрол на общественото здраве“ в Медицински университет – Плевен
На 22 март, от 13,30 часа ще започне Час по екология с ученици от ОУ „Йордан Йовков“ – Плевен. Домакин ще е Регионалният музей. На 23 и 24 март Час по екология в музея ще проведат също деца от ОДЗ „Щурче“ и ОДЗ „Зорница” в Плевен и ученици от Прогимназия „Цветан Спасов“ – Плевен.
На 22 март заедно с Общински център за извънучилищни дейности и занимания по интереси – с. Байкал, организаторите ще отбележат Деня на водата.
Програмата предвижда организирането на екологична арт работилница в Защитено жилище в кв. „Сторгозия“ – Плевен.
Кампанията за Седмицата на водата се посвещава в памет на дългогодишния ръководител на отдел „Природа“ в РИМ – Плевен и еколог доц. д-р Иван Райчев. Инициативите се подкрепят от РЗИ – Плевен и Български младежки червен кръст – Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...