Акценти
Начало / Общество / Дарен барелеф на Александър Стамболийски монтираха в Професионалната гимназия по лозарство и винарство

Дарен барелеф на Александър Стамболийски монтираха в Професионалната гимназия по лозарство и винарство

Барелеф на Александър Стамболийски, патрона на Професионалната гимназия по лозарство и винарство в Плевен, вече е монтиран на сградата на училището, съобщи директорът на гимназията Бисерка Илиева. Тя сподели, че за тях това е много ценен дар, тъй като до момента са имали само плоча с надпис, която е дарение от един от випуските на училището.

Барелефът е дарение, изработен е от плевенския скулптор Иван Атанасов. Представлява бронзова отливка, правена по друг повод преди време, но досега не е проставяна никъде. Официалното откриване на барелефа на Александър Стамболийски ще е на 30 октомври, а на скулптора ще бъде връчено и свидетелство за дарение.

Иван Атанасов е автор на бюст-паметника на Янко Забунов, който се намира в градинката пред къщата-музей на земеделския деец, на барелефа на художника Христо Бояджиев, монтиран на сградата на Професионалната гимназия по облекло и текстил, правил е релефа на Никола Петков на едноименната улица, както и релефа на св. Климент Охридски в едноименното училище в Плевен.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...