Акценти
Начало / Общество / Данъците в Община Долна Митрополия вече могат да се плащат по интернет

Данъците в Община Долна Митрополия вече могат да се плащат по интернет

dolna

Община Долна Митрополияпуска модерна услуга за жителите си, информират от пресцентъра на Общината. Хората вече могат да плащат автоматично всички местни данъци и такси от всяка една точка на страната в касите на Easypay и по интернет от целия свят чрез системата ePay. Плащането се извършва само със съобщаване на ЕГН-то на физическите лица и ЕИК-а на фирмите. Таксата за плащане от каса на Easypay е минимална – от 1 до 5 лева в зависимост от дължимите суми. Само 0.40 лв. за данък е таксата за плащане през интернет (ePay) без оглед на дължимото.
По новия начин на плащане не е необходимо да се носят и представят печатните съобщения или да се попълват каквито и да са документи. ИЗИПЕЙ към момента има точно 2 300 каси и офиси в цяла България. Една е касата на дружеството в град Долна Митрополия и се намира на ул.“Св. Св. Кирил и Методий“ № 64. На нея хората освен да платят битовите си сметки, да извършат плащания към държавни институции, съд, КАТ и МВР, да заредят ваучери за мобилни телефони, да получат или изпратят пари, вече могат да плащат данъците и към своята община, и към други общини в страната, където имат свои имоти.
Новата услуга за автоматично разплащане на данъците улеснява неимоверно хората. Тя е в полза най-вече на живеещите извън общината и пести време, нерви и пари. Повишава и събираемостта от местните приходи. Услугата е безвъзмездна за Общината. Тя стана възможна след като кметът на Община Долна Митрополия Поля Цоновска подписа договор за предлагането й със споменатите дружества. Така Долна Митрополия се нареди сред  първите общини в Област Плевен, внедрила модерно и европейско обслужване за жителите си и подобрила събираемостта от местни приходи, едновременно с това – грижейки се за удобството и паричното благосъстояние на жителите си.
Облекчаване на административните услуги, снижаване на цените им, предоставяне на широка възможност за избор от страна на гражданите и приближаването на администрацията до тях са едни от основните приоритети в работата на кметския екип.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...