Акценти
Начало / Крими / Задържаха млад мъж, пребивал и ограбвал жертвите си

Задържаха млад мъж, пребивал и ограбвал жертвите си

24-годишен рецидивист от село Бръшляница е с мярка за неотклонение „задържане под стража” за 72 часа след като пребил и ограбил три момичета в Плевен, съобщават от полицията. Най-младата от жертвите е на 10 години. Побойникът нападал потърпевшите в жилищните входове на блоковете, в които те живеят, и след като ги привеждал в безпомощно състояние, издърпвал чанти и портмонета.

На 4 март около 18.50 часа на стълбищна площадка пред асансьор на жилищен блок в жк „Воден” в Плевен мъжът причакал 17-годишна девойка. Заплашил я и с физическа сила отнел от нея портмоне с 30 лева и мобилен апарат. Два дни по-късно рецидивистът нападнал 10-годишно момиченце във входа на блок на улица „Георги Кочев“. Той ударил многократно с юмрук детето в лицето и издърпал чантата му, в която имало мобилен апарат, портмоне с 2 лева и ключове за жилището на жертвата. На 15 март около 14.20 часа на улица „Георги Бенковски“ на стълбищна площадка в приземен етаж на вход мъжът ограбил трето момиче – на 12 години, което също първо пребил с юмруци. Той издърпал от детето мобилния телефон. Момичето е с травматични увреждания – охлузвания по горната устна и кръвонасядане на лявата скула на лицето. И при трите нападения свидетели няма.

Прецизни оперативни действия довели до разкриване на престъплението и установяване на извършителя – 24-годишен от село Бръшляница с две присъди за кражби. Един от мобилните телефони е открит и приобщен по образуваното досъдебно производство. На 27 март е проведено разпознаване по трите досъдебни производства. Мъжът е привлечен в качеството на обвиняем и приведен в следствения арест.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...