Акценти
Начало / Образование / Дадоха старт на игротеката в библиотеката

Дадоха старт на игротеката в библиотеката

Много деца на различна възраст се събраха вчера за началото на весели и полезни занимания – третото издание на лятната детска инициатива в Регионална библиотека “Христо Смирненски” „През юли в игротеката – весел кът на книги, изкуство, игри и приятелство”.

И това лято заедно с децата – доброволци в помощ на библиотекарите от Детския отдел и Отдела за чужди езици активно ще се включат и доброволци с различни професии. Едното от заниманията е под надслов „Приключение в музея”, то включва посещение на къща-музей „Александър II” с организиране на състезателна игра „Открий археологическа находка”. Лектор ще е Соня Лазарова, историк. Д-р Ирина Джикова от Регионалната здравна инспекция в Плевен пък ще проведе полезна за малчуганите информация на здравна тема. Учене и забавление ще комбинират в заниманието “At the Library – Learning and Fun” с лектори преподавателите по английски език Лилия Дамянова и Валерия Бойчинова. Тайните на възможностите на информационните и компютърни технологии за деца ще бъдат разкрити от преподавателя по информационни технологии Даниела Бенова.

Във веселия кът ще се разиграват образователни игри на английски и български език, ще се организират занимателни литературни и математически състезания, ще се работи с дарената от Американското посолство Детска образователна станция. Освен удоволствието от работата в екип, малчуганите ги очкват занимания по интереси, творчески работилници и много смях и забава. В Детския летен университет могат да участват деца от 7 до 14 години, интерактивните модулни занимания се провеждат всеки вторник и четвъртък на месец юли от 13.30 часа.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...