Начало / Политика / Групата на „Демократична България – Обединение”  ще призове за спазване на постулати от Хипократовата клетва

Групата на „Демократична България – Обединение”  ще призове за спазване на постулати от Хипократовата клетва

Доайенът на новоизбрания Общински съвет в Плевен – доц. д-р Евгения Бързашка, ще предложи на колегите си общински съветници в бъдещата си работа да се обединят около два основни постулата от Хипократовата клетва. Единият е „Преди всичко да не вредим”, а другият – „Не за себе си, а за всички”. Смятам за достойно да се обединим около тези два постулата и да работим за града, каза днес доц. Бързашка на пресконференция на групата общински съветници от „Демократична България – Обединение” (СДС, БЗНС).

Христо Таслаков изрази надежда, че този Общински съвет „ще бъде по-разумен”. „Ние имаме самочувствието, че сме една от най-качествените групи и нашата основна цел е да нормализираме неговата работа и да спрем практиката Общинският съвет да пречи на кмета.Така ще подпомогнем работата на кмета, на общинската администрация, а от там ще подпомогнем работата за целия град”, подчерта Таслаков.

Пепо Петков допълни, че ще призоват колегите си да работят така, че всяко семейство в общината да усети ползотворната им работа.

На въпрос ще издигнат ли собствена кандидатура за председател на Общинския съвет участниците в пресконференцията обявиха, че на този етап няма да го направят. Но са готови да подкрепят всяка силна кандидатура, която ще бъде обединяваща в новия местен парламент.

На пресконференцията отново беше коментиран проблемът с купения вот и натискът, оказан върху застъпници и симпатизанти. По думите на Христо Таслаков в деня на балотажа за избор на кмет на Плевен  близо 20 техни застъпници са били задържани след анонимни сигнали в полицията и пуснати в 20.10 часа – минути след приключване на изборния ден.

В един момент се почувствахме като в партизанска война, каза Найден Зеленогорски. Той подчерта, че все още остава големият въпрос защо полицията не се е справила с купуването на гласове. Ако не получим отговорите, ще запознаем всички посланици на страните-членки на ЕС как се правят избори в България, ще запознаем и новия американски посланик, ще споделим и с лидерите на ЕНП на предстоящия конгрес какво се случва в България, заяви Зеленогорски .

Участниците в пресконференцията бяха единодушни, че въвеждането на машинно гласуване, на електронно гласуване и на изборна администрация е вярната крачка за спиране на купения вот.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...