Акценти
Начало / Култура / Графити под мотото „Свобода” ще обединят ученици от шест държави

Графити под мотото „Свобода” ще обединят ученици от шест държави

На 20 март ученици от шест държави – Испания, Франция, Полша, Турция, Унгария и Румъния, ще преобразят конферентната зала на хотел „Ростов”. Там ще се проведе графити практика под мотото „Свобода”. Изявата е част от международния проект “Picturing cultures on the walls“ по програма „Коменски”, в който участва НУИ „Панайот Пипков” – Плевен. Обединени от мотото „Стените говорят“ 14 ученици от 8 до 11 клас от плевенското училище ще творят графити заедно с европейските си връстници в рамките на проекта – от септември 2011 до май 2013г.

След проведената първа работна визита в Полша през месец ноември 2011г., сега предстои нова проектна среща в Плевен от 19 до 24 март 2012г.

Международните гости ще бъдат посрещнати на 20 март от своите домакини – учениците от Музикалното училище,  по стар български обичай с хляб и сол, след което ученици от началния курс ще представят обичая Баба Марта. По-късно същия ден е съвместната графити практика.

Европейските партньори по проекта ще бъдат приветствани лично от кмета на Плевен.

Плевенските домкини са подготвили за своите гости и изпълнения на изявени възпитаници на Музикалното училище, представящи самобитната красота на традиционното българско изкуство. Концертът е под мотото „За спомен от България“ и ще се състои на 22 март. 

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...