Акценти
Начало / Общество / Плевенчани могат да сигнализират за останали непочистени клони в града

Плевенчани могат да сигнализират за останали непочистени клони в града

Общинската фирма „Паркстрой“ продължава да събира и извозва на сметището изпочупените и нападали клони в Плевен, съобщават от там. На телефон: 0887 882 219 гражданите могат да сигнализират за останали клони, допълват от дружеството.

Над 40 са обезопасените дървета само за последните 10 дни. На ул.“ Кресна“ орех падна върху къща, след което бе отрязан от фирмата. На ул. „Шипка“ 6 дървета са отсечени, тъй като са били пречупени и 8 са окастрени. Обезопасени са дървета и в кварталите „Дружба“ и „Сторгозия“. Около 20 детски площадки и кътове за отдих също са изчистени. В квартал „Дружба“ всички площадки са хигиенизирани, както и в района от гарата до бившето кино „Освобождение“.

Днес се работи в централната градска част. Общинската фирма ремонтира повредени и изпочупени съоръжения на детските площадки. Приоритет имат тези, които са изградени по европейски проекти. Работниците поправиха оградите и съоръженията на площадките до Летния театър и Моста в парк „Кайлъка“. Детската площадка на ул. „Карлово“ бе с най-много щети, каро влакчето вече е оправено, възстановен е и пясъчникът. Беседката на ул. „Яне Сандански“ е отремонтирана, информират от „Паркстрой“.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...