Начало / Образование / Гости от Белгия посрещнаха в КСУ „Св.Мина” – Пордим

Гости от Белгия посрещнаха в КСУ „Св.Мина” – Пордим

Комплекс за социални услуги „Св. Мина“ в Пордим посрещна представители на Медико-педагогически център „Св. Франциск“, Рооздал, Белгия.  Социалната институция от Пордим си сътрудничи успешно с белгийската организация от 2010 г. в рамките на проект за подкрепа и повишаване на качеството на услугите и квалификацията на специалистите и подкрепящия персонал в социалните услуги.

По време на работното посещение, което е от 2 до 5 октомври, трима специалисти от Белгия с дългогодишен опит в работата с деца и възрастни с интелектуални затруднения и множествени увреждания, проведоха срещи и обмен на опит с екипите на различните социални услуги ЦСРИ, двете ЦНСТ в град Пордим, както и защитеното жилище в с. Згалево. Работната програма включва и практически обучения по различни теми, свързани с актуалните предизвикателства, които персоналът среща във всекидневната си работа с децата и младежите в КСУ“Св. Мина“.

По време организираната среща с кмета на община Пордим Детелин Василев и Вацка Хорозова секретар на Общината е обсъдена програмата, както и идеи за бъдещи дейности по проекта и продължаване на сътрудничеството, съобщиха от общинската администрация в Пордим.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...