Акценти
Начало / Култура / Госпъл, народни танци, непалски ритми на една сцена в студентския фестивал на художественото творчество

Госпъл, народни танци, непалски ритми на една сцена в студентския фестивал на художественото творчество

След впечатляващото откриване вчера в Плевен на Третия национален студентски фестивал на медицинските университети в страната с уникално светлинно шоу на фона на Мавзолея, днес форумът на художественото творчество продължава на сцената на читалище „Съгласие”.

Домакините от Медицински университет – Плевен бяха подготвили специален поздрав към участниците. Университетски хор от студенти и преподаватели с диригент  Ваня Делийска, заслужил гражданин на Плевен, откриха фестивалната програма с тържествени изпълнения.

С поздрав към участниците се обърнаха ректорът на Медицински университет – Плевен проф. Славчо Томов и кметът Георг Спартански. Специален гост бе и председателят на Общински съвет – Плевен – Мартин Митев.

Форумът се провежда в две части, всяка от които съдържа 12 изпълнения – танцови, хорови и солови. На една сцена звучат госпъл, непалски ритми, българска народна музика и изпълнения на Боливуд група. Концертната програма на фестивала ще продължи до 16.30 часа. Той ще бъде закрит от популярния хип хоп изпълнител Атанас Колев, полуфиналист в X Factor, който е студент по медицина във Варна.

Входът на фестивала в Читалище „Съгласие 1869“ е свободен за всички желаещи да се потопят в уникалната атмосфера на международния празник на студентското художествено творчество.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...