Акценти
Начало / Общество / Година и половина строг затвор постановиха за побойничка, ограбила баба

Година и половина строг затвор постановиха за побойничка, ограбила баба

Една година и шест месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим в затвор постанови състав на Плевенски Окръжен съд за 22-годишна жена заради извършен от нея грабеж.

Подсъдимата Л. Л. е призната за виновна в това, че на 13 юни тази година в Гулянци отнела 72,00 лв. от владението на 80-годишната Г. П. като употребила за това сила. На датата 22-годишната подсъдима, с помощта на 18-годишна съучастничка, на улица в града блъснали и повалили на земята възрастната жена, след което откраднали портмонето й. При грабежа 80-годишната е получила счупване на лявата бедрена кост, което довело до трайно затрудняване движението на левия крак – средна телесна повреда. 22-годишната има криминалистически регистрации за кражби и хулиганство и една присъда, а помагачката й – регистрация за кражба, но не е осъждана.

На основание чл.68, ал.І от НК  подсъдимата Л. Л. ще трябва да изтърпи и наказанието, наложено й с присъда на Районен съд Никопол в размер на три месеца лишаване от свобода, чието изпълнение е било отложено, при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип.

Със същата присъда Окръжен съд Плевен е осъдил 22-годишната да заплати направените по делото разноски в размер на 10,00 лв., както и по сметка на ОД на МВР направените по време на досъдебното производство разноски в размер на 96.74 лева.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд Велико Търново.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...