Акценти
Начало / Култура / Глас, балади, тамбура и пиано създават празник за душата в Дом „Кафе”

Глас, балади, тамбура и пиано създават празник за душата в Дом „Кафе”

dom

Глас, балади, тамбура и пиано ще създадат празник за душата в Дом „Кафе”. Събитието започва в 19, 35 часа на 25 януари. Пианото и тамбурата ще докосва с пръсти Момчил Бочев, а гласът е на Веселин Атанасов.

Бочев е на 20 г., студент 2-ри курс в Академията за музикално и танцово изкуство в град Пловдив, специалност музикална педагогика. Свири на тамбура и пиано, пее народни песни. С музика се занимава от 5-годишен, има отличия от множество конкурси. Още в детската градина заедно със сестра си Траяна Бочева печелят първо място на Фолклорен конкурс в Плевен. В четвърти клас с песента „Абре, бачо Кольо” печели първа награда от конкурса „Орфеево изворче” и две седмици е на първо място в класация на радио „Христо Ботев”. Атанасов е завършил НУИ „Панайот Пипков” със специалност тамбура. Свири и на пиано. Младият талант изпълнява народна музика на тамбура, а на пиано свири класика, рок, популярна, сръбска и народна музика.

Веселин Атанасов и на 23 години и се занимава с музика от 5-6 години. Акцентира предимно на соловото пеене на рок балади и популярна музика. Приятелите го определят като самоук талант.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...