Начало / Образование / Гимназията по земеделие в Кнежа работи по три международни проекта

Гимназията по земеделие в Кнежа работи по три международни проекта

Професионална гимназия по земеделие  „Стефан Цанов” в Кнежа започна изпълнението на дейности по три международни проекти, финансирани от Центъра за развитие на човешките ресурси и съфинансирани по Програма „Еразъм+”.

Проектът ”Технологична зависимост при подрастващите” е фокусиран върху информирането на ученици, учители и родители за негативните последствия, които могат да настъпят при неправилната употреба на съвременните технологии. Планирана дейност в проекта е и разширяването и обогатяването на дигиталните компетентности на ученици и учители, с цел правилното, безопасно, балансирано и целенасочено използване на информационни и комуникационни технологии. В проекта участват учители и ученици от училища в шест държави: Турция, България, Испания, Румъния, Латвия и Италия.

Вторият проект –  „Кариерно ориентиране по пътя към Европа”, е насочен към правилния избор на бъдеща кариера. Негова цел е да се подобри адаптацията на учениците към съвременното информационно общество, чрез повишаване на тяхната медийна, информационна, дигитална и комуникационна култура, необходима при планирането на бъдещата им кариера. В проекта участват учители и ученици от училища в пет държави: Турция, България, Гърция, Италия и Полша.

„Иновации и мобилно обучение” е третият проект, по който гимназията ще работи.  Той  е фокусиран върху формиране на знания и практически умения при учители и ученици за използване на мобилни устройства, Google – инструменти, мобилни софтуерни приложения и уеб 2.00 инструменти в учебния процес, с цел подобряване на неговата ефективност. В проекта участват учители и ученици от училища в 5 държави: Гърция, България, Турция,Испания и Италия.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...