Акценти
Начало / Политика / ГЕРБ – Плевен с декларация в подкрепа на Цветан Цветанов

ГЕРБ – Плевен с декларация в подкрепа на Цветан Цветанов

 IMG_7327Владислав НиколовОбластната и общинската структура на ПП ГЕРБ –  Плевен изразяват своята 100% -ва подкрепа към Цветан Цветанов по отношение на абсурдната присъда, която му определи на няколко инстанции българския съд. Това се казва в декларацията на местните структури на ГЕРБ, която представи пред журналисти областният председател на ГЕРБ – Плевен Владислав Николов.

„Парадоксално е министър на вътрешните работи да получи осъдителна присъда от 4 години за това, че не е позволил използване на СРС-та. За всички е ясно, че няма министър на вътрешните работи не само в България, но в Европа и света, който да не е отказвал специални разузнавателни средства. Това е негово право и задължение да не позволява ненужно използване на СРС-та.”, се казва в декларацията.

Българският съд оперира с надеждата на хората за справедливост, се посочва още в документа, в който се припомня трагедията на пътя край Луковит, когато загинаха три „прекрасни и умни деца Влади, Ники и Цвети”,  но беше допуснато техният убиец да изчезне преди делото. „Убиецът Хюриет Сюлейманов с 12 присъди и 93 криминалистически регистрации беше пуснат под домашен арест и не понесе своята отговорност за отнетите животи и почернените семейства. От друга страна същият този български съд прилага своята строгост, определяйки 4 години лишаване от свобода за министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов за това, че е отказал да даде разрешение за подслушване”, обяви Владислав Николов.

Крайно време е българският съд да спре да се свързва с определения като фарс, абсурд и парадокс, за да  върне надеждата на хората за честност и справедливост, посочи още той, цитирайки декларацията.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...