Акценти
Начало / Политика / ГЕРБ Плевен решиха – ще гласуват с „не” на референдума

ГЕРБ Плевен решиха – ще гласуват с „не” на референдума

Председателят на областната структура на ГЕРБ Плевен Иван Новкиришки оповести днес решението на партията за начина на гласуване на предстоящия референдум – той е „не”. „Заставаме на позиция твърдо „да” за провеждането на първия в най-новата история на страната ни референдум, уважаваме този вот, но нашата политическа позиция по поставения въпрос за изграждане на нова ядрена мощност е „не”, допълни Новкиришки. Той уточни, че като политическа партия ГЕРБ не са против развитието на ядрената енергетика, но не са съгласни да подкрепят проекти, които имат неясна икономическа ефективност и са с висока финансова стойност.

„Провеждането на референдума в момент преди редовните избори по въпрос, който е от компетентността само на правителството, е опасна предизборна манипулация”, предупреди председателят на областната структура на ГЕРБ Плевен, който определи становището на партията като много трудно, но обосновано.

Позицията на общинската структура на ПП ГЕРБ Плевен също е категорично за провеждане на референдума. „Това е най-висша форма на демокрация, но питам защо когато затваряха блоковете на Козлодуй не направиха референдум”, зададе въпрос Мартин Митев, член на общинското ръководство. Според него при реализация на “Белене” ще трябва да бъдат загробени поколения напред, за да се плащат интереси на руските олигарси.

Що се отнася до оповестеното решение на депутатите от ГЕРБ Ивелин Николов и Христина Янчева, че ще гласуват с „да” на референдума, съпартийците им обясниха, че те са изразили мнението си като избрани от Плевенски избирателен район, а не като представители на ГЕРБ и това е тяхната лична позиция.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...

4 коментари

  1. Ив. Петров

    А ХА , ИЗБРАНИ , А ВИЕ СТЕ ТИКВЕНИЦИ . НЕ , ЧЕ ТЕ НЕ СА . АМИ ПЛАМЕН ОТ ЧЕРВЕН БРЯГ , ТОЙ ПЬК ОТ КОИ Е И КАКВИ ЩЕ ГИ ВЬРШИ КАТО Е НАЙ ГОЛЯМИЯ КУПУВАЧ НА ТОК ОТ КОЗЛОДУЙ

  2. Този в ляво на снимката нормален ли е или е алкохолик

  3. Бай Боцко

    ИВАНЕ ТЕБ ЛИ ХВАНАХА ЗА МЮЩЕРИЯ ДА ПСУВАТ ХОРАТЯ

  4. Бай Боцко

    СМЯАААААААААХ . ПЬЛНИ КОМИЦИ СА ТЕЗИ ОТ ГЕРБ