Акценти
Начало / Спорт / Недоволни фенове забавиха първата трeнировка на „Спартак” (обновена)

Недоволни фенове забавиха първата трeнировка на „Спартак” (обновена)

Фенове на плевенския „Спартак”, недоволни от смяната на старши треньора Красимир Бислимов, причакваха  днес на стадион „Плевен” собственика на отбора Иван Динов. В 14 часа „Спартак” трябваше да започне първата за тази година тренировка, на която собственикът да представи новия старши треньор и новите попълнения в отбора. Заради възникналото напрежение, тренировката се забави. По-късно стана ясно, че първата тренировка не се е състояла, след като играчите и треньорите са били заплашени от нахлули здрави момчета в съблекалните.
Собственикът на „Спартак“ Иван Динов, цитиран от от сайта sportal.bg, e заявил, че е решен да предостави своите акции безвъзмездно на Общината и да се откаже от отбора, защото смята, че в Плевен има хора, които са заинтересовани „Спартак“ да се ръководи от „сенчестия сектор“.

Преди това на пресконференция президентът на отбора Иван Динов заяви, че основната цел на „Спартак” ще е влизане в „А” група. Той благодари за направеното дотук от досегашния старши треньор Бислимов. Но заради тоталното ни разминаване  във виждането за новата селекция, се наложи да се разделим с него, обясни Динов. Според него в последните си срещи отборът е показал безидейна игра. А нашата цел е да  играем офанзивен футбол, за да влезем в елита, заяви Динов. Той увери, че е направено достатъчно като финансово обезпечение, за да бъдат купени нови играчи, които да повишат класата на отбора.

Собственикът опроверга слуховете, че в отбора има неизплатени заплати. До този момент има неизплатени четири премии, тъй като в отбора пари се изплащат само при победи, припомни Димов.

Днес „Спартак“ започва с 23 играчи. Новото попълнение са Стоян Георгиев – централен защитник от „Спартак” – Варна,  Диян Вълков, на проби идва 23-годишният Тихомир Ченешков от школата на ЦСКА, Евгени Игнатов също идва на проби. Преговори се водят с още трима-четирима футболисти, като с двама от тях вече е постигната известна договореност, каза изпълнителният директор на отбора Мирослав Миронов.  В Плевен на проби е и 23-годишният ганаец от немски произход Джефри Ешън, който досега е играл в трета дивизия на Бундеслигата.

За 14-дневния подготвителен лагер в Анталия, на който отборът заминава на 5 февруари, ще пътуват още няколко футболисти за проби, но Миронов не уточни имената им. По време на подготвителния лагер ще бъдат проведени пет контролни срещи. Осигурено е всичко необходимо за провеждане на добра подготовка на отбора, гарантира Иван Динов. Той припомни, че от години това е първият лагер в чужбина за „Спартак”.

Новият старши треньор на „Спартак” – Иван Маринов, беше твърде лаконичен  пред журналистите. Той заяви, че има поставено едно единствено условие от собственика на отбора – да класира „Спартак” в „А” група. Сигурен съм, че мога да го изпълня, каза Маринов. По отношение на играчите, единственият му коментар беше, че отборът има нужда от подмладяване.

Договорът на Иван Маринов със „Спартак” е за 1.5 г.

На снимката: Мирослав Миронов, Иван Динов и Иван Маринов /отдясно на ляво/

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...