Начало / Политика / ГЕРБ: Новият бюджет – балансиран и реално изпълним

ГЕРБ: Новият бюджет – балансиран и реално изпълним

Балансиран и устойчив – така от централата на ГЕРБ в Плевен коментираха  на пресконференция Бюджет 2012 на ОбщинаПлевен, който предстои да бъде гласуван на сесията на 15 февруари. „Не можем да очакваме Плевен да бъде рог на изобилието на фона на общата финансова криза, затова с право общинската администрация нарича бюджета рестриктивен, тъй като не можем да си позволим да харчим повече, отколкото имаме”, изтъкна шефът на бюджетната комисия – Мартин Митев. Той подчерта, че при приходната част на бюджета се е стъпило на здрава основа, тоест заложените 64 млн. 500 хил.лв. приходи са на база точни разчети и реално изпълнение. „Всеки лев над тази сума би било популизъм”, категоричен бе Мартин Митев.

В течение на финансовата година от ГЕРБ заявиха, че не очакват изненади. Единствената промяна, която може да настъпи, е в увеличението на субсидията от Републиканския бюджет с около 1 млн. лв., с които ще бъде компенсирано известното намаление на предвидените социални разходи.

Реално намаление има само  в средствата, предвидени за издръжка на администрацията, които са с 530 хил.лв. по-малко в сравнение с предишната година.

Във всички останали функции на бюджета ще има ръст и то не малък, заяви Митев. Най-голямо е увеличението на средствата за образование – със 700 хил. лв., за здравеопазване са предвидени със 140 хил.лв. повече.,за култура – 320 хил.лв.

На въпрос дали е имало сериозни дебати в комисиите при обсъждането на новия бюджет, от ГЕРБ отговориха, че единствените възражения не са били по същество, а са касаели вътрешно преразпределение на отпуснатия бюджет.

От името на групата съветници на ГЕРБ Мартин Митев обяви, че ще  подкрепят предложението на общинската администрация за Бюджет 2012.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...