Акценти
Начало / Крими / Пожарникари отстраняваха ледени висулки, спасяваха хора и имущество

Пожарникари отстраняваха ледени висулки, спасяваха хора и имущество

През целия ден вчера по сигнали от граждани и институции пожарникари и спасители са се отзовававали на сигнали заотстраняване на ледени висулки, опасно надвиснали над тротоари и улични платна. От плевенската „Пожарна безопасност и защита на населението” призовават хората да бъдат особено предпазливи и да се подчиняват на служителите до отстраняване на ледени висулки и при ограничаването на придвижването им под обработваните опасни участъци. Задължението за отстраняване на опасните висулки е на собствениците на сградите. Специални операции с алпийски способи  са извършени на сградите на читалище „ЛИК” и по улица „Димитър Константинов” в Плевен.
С помощта на техника на Военната база в Долна Митрополия е почистен и пътния участък Тръстеник – Славовица и са изтеглени закъсали автомобили.

В ликвидирането на осем произшествия са се включили пожарникарите и спасителите от ОУ “Пожарна безопасност и защита на населението” Плевен само за денонощие

На 9 февруари  в 10:35 часа е съобщено за пожар в частен дом в град Летница. До пристигането на пожарникарите от службата в Левски са изгорели домашно имущество и лични вещи в две от стаите. До момента причината е неустановена.
В същия ден в  11 часа късо съединение е предизвикало пожар във фирмена селскостопанска постройка в землището на град Славяново. Огънят е унищожил трактор и две ремаркета.

В 21:44 часа  са запалени отпадъци на междуетажна площадка в жилищен блок на улица „Гоце Делчев” в Плевен. Екип с един пожарен автомобил е потушил пламъците. Пострадали хора няма. Нанесени са материални щети във входа – опушени са стени и е паднала мазилка от тавана на мястото на инцидента.

Около 4 часа на 10 февруари пожар е възникнал и в селскостопанска сграда в землището на село Лазарово. Изгорели са 150 квадрата от покрива и 500 бали складиран фураж. Час по-късно  огънят е локализиран и потушен. През деня са продължили огледите за установяване на причината за произшествието.

В 9:14 часа 60-годишен охранител на кариерата за камък в село Пелишат е потърсил съдействие от органите за ПБЗН за извеждането му от обекта. Мъжът е бил затрупан от снега и четири денонощия е останал на поста си, без възможност да бъде сменен от друг охранител. Пазеният обект се намира на километри в полето и снегът е затрупал единствения път за излизане до населените места. Специализиран автомобил МТЛБ е помогнал човекът да бъде сменен от друг служител на охраната и е направил пътя към кариерата проходим.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...