Акценти
Начало / Общество / Георг Спартански: Ще настоявам за незабавна реакция при случаи, подобни на безобразието в жк „Дружба”

Георг Спартански: Ще настоявам за незабавна реакция при случаи, подобни на безобразието в жк „Дружба”

Не съм давал, не давам и няма да давам разрешение за подобни сборища. Във всеки такъв случай ще настоявам за незабавна реакция. Това коментира днес кметът Георг Спартански по повод купонджиите, които в събота изправиха пред революция живеещи в жк „Дружба” в Плевен. Спартански се надява, че съда ще си свърши работата срещу трима от гуляйджиите, срещу които са повдигнати бързи производства за хулиганство, „за да се види, че има ефективни санкции”.

„Затова в кварталите лятно време дъни музика от всякъде. Звъни се на 112, но от никъде надежда. Звънят ми на мен посред нощ, аз звъня на директора на полицията, а от Прокуратурата разсъждават, че това не било престъпление, а административно нарушение и нямат право да влязат насилствено”, допълни още кметът.

Според него до подобни инциденти се стига, защото няма незабавни и ефективни санкции. Той припомни случая с ромския оркестър, който посред бял ден, само на метри от Дирекцията на полицията в Плевен,  надуваше кларинети. Без да има разрешение за подобна проява.  „Това се прави, защото няма ефективна санкция и незабавно прекратяване на подобни золуми”, категоричен беше кметът.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...